top of page

Medische Peeling

Acne

Wat zijn medische peelings?

Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Ze hebben het vermogen om de dode huidcellen te verweken waardoor deze sneller afschilferen. Zo stimuleren we de huid om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Met peelings pakken we huidproblemen aan of verbeteren we de huidconditie.
Elk zuur heeft unieke eigenschappen in de huid. Er zijn peelings die pigmentvlekken verlichten, ontstekingen uitdoven, talgproductie remmen en zelfs de aanmaak van bindweefselvezels stimuleren. Voor elke huid is er een geschikte peeling.

Verschillende doelen kunnen met een peeling worden bereikt:

 • Oplichten donker pigment

 • Vervlakken littekens

 • Egaliseren huid

 • Uitstraling verfrissen

 • Huidconditie verbeteren

De huid is na de behandeling extra kwetsbaar. Dit betekent dat u de eerste 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn met zonlicht, zonnebank, sauna, heet douchen of baden en andere beïnvloedende factoren. Gedurende vier weken na de behandeling moet de huid in de buitenlucht beschermd worden met een zonnebrandproduct met een hoge beschermingsfactor. Gebruik na de behandelingen de door onze huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

SkinsClinique - Fotoshoot 07-12-2022 (168)_edited.jpg

Peeling Levels

Peelings variëren in sterkte: van milde peelings die verbetering brengen en slechts een korte herstelperiode hebben tot diepe peelings die zeer duidelijk resultaat laten zien, maar vaak een langere herstelperiode hebben. Bij elke peeling wordt de huid sterker, daarom is het mogelijk om de intensiteit van de peeling geleidelijk op te voeren.

 

Level 1 – Mild

Deze milde, doch doeltreffende peelings zorgen voor een rustiger huidbeeld, minder ontstekingen, minder roodheid en geeft de huid meer weerstand. Ideaal om in te zetten bij rosacea en gevoelige huiden.

 Level 2 – Middeldiep

Middeldiepe peelings zijn geschikt voor ieder huidtype en vinden hun toepassing in het behandelen van acné, het verbeteren van de celdeling in de opperhuid, het egaliseren van de teint en het verminderen van fijne lijntjes. Deze peelings zijn ook in te zetten als opstap naar niveau 3 peelings.


Level 3 – Intensief

Onze intensieve peelings hebben het vermogen om de huid te egaliseren bij acné-littekens, huidveroudering en grove poriën. Daarnaast verhelderen ze pigmentvlekken en werken ze krachtig op acné.

 

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en wat strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Bij de intensievere peelings ontstaat 1 tot 3 dagen na de peeling schilfering en droogheid. Dit kan tot 7 dagen aanhouden.

Skins-Advies

 • Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne (reinig 2 maal per dag het gezicht met aanbevolen producten)

 • Voorkom dat u aan losgekomen velletjes gaat zitten; Dit zorgt voor littekenvorming en/of hyperpigmentatie.

 • Let op bij het gebruik van cosmetica, u kunt het beste producten aanschaffen zonder parabenen, alcohol en parfum, dit beperkt de irritatie van de huid.

 • Vermijdt 48 uur na behandeling zweten, sauna’s of hete douches

 • Bescherm de huid na de behandeling en tijdens de gehele kuur goed tegen de zon met een SPF 30 of 50

 • Vermijdt gedurende het gehele behandelproces zoveel mogelijk de zon(nebank)

 • Geadviseerd wordt 24 uur na de behandeling geen gezichtsmake-up te dragen.

bottom of page