top of page

Cosmelan

Acne

De nr. 1 wereldwijd pigmentbehandeling.

Heeft u last van pigmentvlekken? Opvallende pigmentvlekken kunnen vervelend zijn. Zeker als het pigment op plekken aanwezig is die dagelijks zichtbaar zijn en waarbij u er bij het kijken in de spiegel of bij het maken van foto’s aan wordt herinnerd. Na een behandeling met Cosmelan kunt u na een maand van uw vervelende pigmentvlekken verlost zijn!

  • Cosmelan wordt wereldwijd gebruikt door huidtherapeuten en dermatologen en wordt gezien als de gouden standaard bij de behandeling van pigment.

  • Cosmelan is een van de krachtigste behandelingen tegen pigmentatie op dit moment. Op basis van de indicatie en de aard van het pigment kan er gekozen worden voor de Cosmelan.

  • De Cosmelan bevat het werkstof Amelan. Deze zorgt ervoor dat niet alleen het oppervlakkige pigment eraf schilfert, maar ook dat het dieper gelegen pigment ingekapseld wordt en bovendien de productie van melanine tegen gaat. Hierdoor wordt de komst van nieuw pigment onderdrukt.

  • Cosmelan is geschikt voor alle huidtypes.

cosmelan.jpg

Hoe werkt het?

De Cosmelan behandeling bestaat uit 2 delen; het eerste deel wordt in de praktijk toegepast. Het tweede deel is een thuisbehandeling met producten. Cosmelan 1 is een masker welke in de praktijk wordt aangebracht. Cosmelan 2 is creme die u thuis moet gebruiken om de behandeling te ondersteunen. Beide producten bevatten ingrediënten welke werken op de verschillende stadia van pigment. Het ingrediënt Amalan vormt de basis van het Cosmelan masker en heeft direct effect op het onderhuidse proces dat pigment (melanine) vormt. Het remt de tyrosinase (een basis enzym in het melaninevormingsproces). Naast de Cosmelan 2 creme, dient men ook een kalmerende creme en een SPF 130+ te gebruiken.


Voordat met de behandeling kan worden begonnen, is een intake gesprek nodig voor een diagnose van het pigmentatie probleem. U krijgt advies over hoe de behandeling in zijn werk gaat, wat u kan verwachten en hoe u de producten thuis moet gebruiken.

De behandeling

Op de dag van de behandeling wordt het Cosmelan masker bij u aangebracht. Het ligt op uw huid als een masker. Dit masker moet 12 uur lang blijven zitten. Houdt hierbij rekening met het inplannen van uw afspraak! Zorg ervoor dat u met een auto kan komen, of door een naaste gebracht kan worden zodat u niet met het masker te lang over straat hoeft. Bij SkinsClinique kunt u gemakkelijk voor de deur parkeren.

Na 12 uur mag het masker verwijderd worden met vochtige washandjes. Wij adviseren u verder over de nazorg in de periode na de behandeling.

Cosmelan is een zeer effectieve behandeling met goede resultaten. Het wordt ook wel als een pittige behandeling ervaren. Door de actieve ingrediënten zoals fruitzuren en vitamine A en C zal de huid zich gaan vernieuwen, wat kan zorgen voor roodheid, een trekkend gevoel aan de huid en schilfering. Dit zijn bijwerkingen en gewenste reacties. In de eerste 4 tot 8 weken zult u hier het meeste van  merken. Hierna wordt de huid rustig en raakt het gewend aan de stoffen. Daarnaast is het belangrijk om dagelijks een goede dagverzorging met UV-bescherming te gebruiken om de nieuwe huid goed te beschermen.

Skins - Advies

  • Na de behandeling dient u 12 uur niet te douchen.

  • Vermijd de eerste 48 uur blootstelling aan warmte (douche, keuken, oven).

  • Eerste 48 uur het liefst geen make up.

  • Laat vervelling en eventuele korstjes met rust. Het is absoluut niet bevorderend als u aan de vellen gaat zitten. De kans op op littekens en hyperpigmentatie is aanwezig.

bottom of page